lørdag den 25. februar 2012

2 x Exner udstilling

I dag åbnede Tinghuset i Ulfborg med et brag af en udstilling med guldsmedene Andreas Exner og sin mor Helga Exner. Tinghuset er det nye kulturhus, hvor der vil være forskellige udstillinger og aktiviteter i løbet af året. Det lover allerede godt med denne særudstilling af Andreas Exner og Helga Exner.

Det er første gang at Helga Exner og Andreas Exner udstiller sammen med et udvalg af deres unika smykker. Det ene smykke er mere pompøs og fantastisk end det andet, nogle er dejlig stille og andre skulpturelle. Det en varieret udstilling og meget interessant. Helga Exner og Andreas Exner har opdelt rummet med udstillingsmoduler i jern, hvor smykkerne kommer til deres ret i ophæng samt på henholdsvis glasplader og træplader. Udstillingsmodulerne danner tre cirkler i rummet og på væggene hænger små billederne, hvor primært Helga Exner har monteret sine smykker. Disse smykker - nej, jeg vil hellere kalde dem kunstværker, fortæller historier og enkelte af værkerne knyttes der også digte til.Begge guldsmede finder inspiration i naturen, men det er også meget tydeligt, at det er to stærke individuelle kunstnere. De har hver deres formsprog, hvor Helga Exner har et barokt udtryk og til tider kan man også ane en reference til art nouveau stilen. De arbejder begge med emalje, men bruger hver deres metode. Andreas Exner saver ofte et motiv ud og lodder på en bundplade, hvor efter han emaljerer. Helga Exner derimod lodder ikke en bundplade på, men smeder og ciselerer i stedet fordybninger i sølvet, hvor hun emaljerer i. Andreas Exner's udtryk er også mere geometrisk og henter ofte inspiration hos den tysk russiske kunstner Kandinsky. Både Andreas og Helga arbejder abstrakt, men Helga's smykker er dog mere figurative, hvor man tydeligt kan se, at f.eks. fuglene er et af hendes favorit motiver.

Helga Exner

Helga Exner

Helga Exner

Andreas Exner

Andreas Exner

Jeg kan kun anbefale denne udstilling, for det er ikke særlig tit at Exner'ne er sammen om en udstilling. Det er en fornøjelse at se disse to kunstnere sammen - se hvor bredt de arbejder og alligevel ikke så fjernt fra hinanden.

Udstillingen foregår på Tinguset i Uldfborg og kan ses alle dage mellem 14 og 17 frem til d. 16. marts 2012. Adressen er: Tingvej 5, 6990 Ulfborg
Entre: 20 kr.

Jeg kan i øvrigt prale med at have designet udstillingsplakaten.

2 kommentarer:

 1. Ej hvor sjovt.. Så en udstilling med Helga Exner for snart to år siden i
  Odder.. Den var super smuk! Virkelig noget at lærer fra den ´kvinde..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hun laver fantastiske smykker :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...