lørdag den 5. maj 2012

Galleri bærbart


Bag den røde facade finder man Galleri bærbart. Et skønt lille univers af herlige smykker og interessante smykkeudstillinger. Bærbart har eksisteret siden 2010, hvor fem veletablerede smykkedesignere (Karen Fly, Trine Trier, Helle Bjerrum, Anne Mette Kildegaard og Mette Laier) overtog stedet fra det der tidligere var Galleri Metal. Sammen med Galleri Metal har stedet 20 års erfaring som smykke galleri. Stedet drives både som udstillings sted, men også som butik, hvor de har et stort udvalg af konceptuelle smykker. I deres skuffedarium system gemmer de disse særlige konceptuelle smykker, der ofte kommer frem og bliver brugt til diverse særudstillinger.

Skuffedarium systemet
Karen Fly "Nipple Flower"
Nu er der nok nogle som tænker "Hvad er konceptuelle smykker?" Som begrebet konceptuel henviser til, er det en grundlæggende ide for et smykke. Det er smykker som både har et udtryk, men også et indhold. Ofte refererer smykkerne til noget uden for smykket selv, ofte til verden omkring os. Det er smykker der betragtes som små kunstværker og de besidder kunstnerisk indhold. Betragter man nogle af disse konceptuelle smykker fra bærbarts skuffedarium, er det mest kendetegnende for denne type smykker, at de leger med materialer som ikke normalt bliver brugt til smykkefremstilling og der leges med spændende og skulpturelle formsprog. Jeg kan kun anbefale at gå på opdagelse i deres skuffedarium, det er mange finurlig, skønne, mærkelig, store, bevægelige og smukke smykker.

Karen Fly. Ringe udarbejdet til udstillingen FUND. Jeg synes ringen til venstre og til højre i baggrunden er ret interessante. Jeg har nemlig selv lige arbejdet med fire ringe, hvor jeg har brugt rå sten. Derfor er det interessant at se hvordan andre har arbejdet med rå sten og fattet dem ind i smykker.

Foruden de fem smykkedesigneres egne smykker, udstiller de også skiftende smykker fra andre guldsmede og smykkedesignere.F.eks. er deres næste særudstilling med guldsmeden Kirsten Clausager, der har 20 års jubilæum som guldsmed. Udstillingen kan ses fra 27. september- 29. oktober.

Galleriet har deres egen blog inkorporeret i deres hjemmeside, hvor du kan følge galleriet og de fem smykkedesignere, samt den/de aktuelle særudstilling/er. På deres blog kan man f.eks. læse at Mette Lair har været en tur til Vestindien for at undervise de lokale i smykkefremstilling. Desuden kan man læse mere om galleriet og se fantastiske fotografier af deres små og store smykke værker. Jeg ser store muligheder i at de har deres hjemmeside som en inkorporeret blog. For her kan de besøgende komme i direkte dialog med galleriet uden at besøge galleriet og måske kunne der ligefrem opstå samtaler om dansk smykkekunst gennem deres indlæg. Besøg deres blog og kommenter endelig deres indlæg. 

2 kommentarer:

  1. Hej Alice,
    fin blog du har og fin omtale af vores galleri.
    Tak for det!
    kh Mette Laier

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...