torsdag den 28. juni 2012

Smykkeskrinet


Skal du til et offentligt arrangement, men mangler lige et unikt smykke at have på? Så har du muligheden for at låne et smykke af Statens kunstfonds låneordning SMYKKESKRINET.

Statens kunstfond støtter dansk kunst og kultur på forskellige måder. De består af forskellige udvalg og udvalget for kunsthåndværk og design har siden 1978 indkøbt dansk smykkekunst. De har derved oprettet en unik samling, der beretter om dansk smykkekunst i nyere tid. SMYKKESKRINET er kommet til i forbindelse med nye tiltag for at formidle deres unikke smykke samling. I 2007 blev SMYKKESKRINET åbnet, som en låneordning, hvor man kan låne et smykke, hvis man skal optræde eller deltage i en offentlig sammenhæng. Det er en meget interessant anordning og så vidt jeg ved er det flittig brugt. Næste gang du ser politikere optræde i festlige anledninger, så læg mærke til hvilke smykker de har på. For det kan nemt være, at det er et smykke de har lånt fra SMYKKESKRINET.

Men har du hørt om SMYKKEKSRINET før? Nej, det har du sikkert ikke. De skriver på deres hjemmeside, at SMYKKESKRINET er en måde at formide deres smykke samling på. Men hvis folk ikke kender til det, kan det diskuteres hvorvidt formidlingen lykkes. De anvender nemlig en intern markedsføring, hvor konceptet formidles gennem SMYKKESKRINET's brugere samt mellem branchefolk inden for feltet. Efter min mening er SMYKKESKRINET ikke særlig synligt. Det ville være oplagt at de fik oprettet en facebook side. I det, der er mange muligheder, hvor f.eks. dem der har lånt et smykke, kunne lægge billeder op fra den dag eller aften hvor de havde smykket på. Det ville også være nemmere at opdatere om nyindkøbte smykker til samlingen. Deres hjemmeside er ikke noget at råbe hurra for, men man kan se billeder af alle de smykker som SMYKKESKRINET stiller til rådighed.

Pagescreen af SMYKKESKRINET's hjememside
SMYKKESKRINET er et interessant koncept som jeg holder meget af og Statens Kunstfond gør et utrolig flot stykke arbejde. Jeg håber I vil tage jer tid til se nærmere på deres samling via hjemmesiden og jeg vil opfordre jer til at gøre brug af den, hvis I på en eller anden måde skal optræde eller deltage i et offentlig arrangement.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...