tirsdag den 31. juli 2012

Månedens amio smykke - juli

I denne måned har jeg ikke haft så meget tid til at lave smykker til amio salget. Det er dog blevet til en nydelig lille emaljeret ring med en cubic zirkonia sten fattet i en sølvkugle.

 
 
 

Jeg har i et stykke tid været på jagt efter en god transparent rød emalje og endelig har jeg fundet en. Det er takke været Danagonia, der sendte mig en prøve på en rød emaljepulver som tak for hjælpen i forbindelse med hendes eksamen. Men for at få det mest optimale røde farve frem på sterling sølv, har jeg først lagt et lag klar fondant og brændt det. Efter det, har jeg så lagt den røde farve og brændt det.

Der er ca. 3 måneder til jeg skal til svendeprøve som guldsmed. Det er pludseligt blevet frygtelig kort tid til. Jeg har planlagt at jeg skal øve mig på nogle tekniske opgaver. Af den grund får jeg måske ikke tid til at producere så mange smykker til amio salget.

lørdag den 28. juli 2012

Manchetknapperne er nu færdige

Jeg er så færdig med denne opgave. Hvor er jeg glad for, at jeg ikke længere skal arbejde med dem. De har simpelthen været så trælse at polere. Det var egentligt en sjov opgave, bare ikke da jeg skulle polere dem... Jeg er så heller ikke helt tilfreds med poleringen. Man kan ikke rigtig se på det fotografierne, men på broen (dimsen mellem toppynt og bagmekanisme) er der fyldt med små ridser. Kanterne er blevet afrundede og der er også lidt kogehud på en af broerne.

fredag den 27. juli 2012

Træskulpturfestival i Ringkøbing

Hele ugen har træskulptører fra hele verden knoklet i varmen for at lave hver deres træskulpturer med motorsav. I morgen bliver det færdige resultat udstillet med fernisering på havnen i Ringkøbing.

Jeg tillod mig at holde en længere frokostpause, så jeg lige kunne komme ned at se kunstnerne knokle.
mandag den 23. juli 2012

Stof til alle mine syprojekter


Sidste år fik jeg en symaskine i julegave, men jeg har ikke rigtig haft tid til at lege med den. Nu har jeg købt lidt forskelligt stof og håber på, at jeg snart får tid at sy nogle af alle de ideer jeg har i hovedet. Måske om to uger når jeg holder ferie.

lørdag den 21. juli 2012

Skønne gaver

I dag er vi til fødselsdag hos min mands nevø og niece. I den anledning af jeg været kreativ og til niecen har jeg lavet en yndig diadem/tiara af perler og en hårbøjle med blomster. Den ene blomst har jeg selv lavet af bånd og en knap i midten. Den anden blomst har jeg købt i Søstrene Grene. Foruden det får hun også en fin kjole, som jeg har købt.


 

Men hvad skulle jeg lave til nevø'en, for det eneste som stod på hans ønskeliste var en ny computer og penge til en ny computer!! Han skal først til at starte i 2. klasse. Har børn i 2. klasse ikke flere ønsker?? Leger de ikke længere med legetøj!? Da jeg var deromkring legede jeg da stadig fantasilege med min bedste barndomsveninde, hvor vi klædte os ud. Men det er nok noget andet når det er drenge.
Da han nu ikke ønsker sig så meget andet, får han tilskud til en ny computer. Og det kan jo pakkes ind på mange kreative måder. Jeg har lavet en gaveæsker og dekoreret den med flagranke og et billede af en computer.

torsdag den 19. juli 2012

Endelig snart færdig

Jeg har altså arbejdet på en skoleopgave i alt for lang tid, hvor jeg skulle lave et par manchetknapper. Jeg gider simpelthen ikke kigge på dem mere. Endelig kan jeg nu se enden på dem. Jeg mangler blot lige at polere den sidste og samle den. Men det er faktisk ikke så nemt at polere imellem lamellerne og polere dem uden at afrunde kanterne. Det kæmper jeg lidt med. Nogle der har gode råd til polering uden at afrunde hjørner og kanter?


Nu ser jeg frem til den næste skoleopgave jeg vil arbejde med, som er en hul ring - en buksering. Tror også man kalder den for en signetring.

tirsdag den 17. juli 2012

Skønne ærterblomster

Har lige plukket disse skønne ærteblomster.

 
Jeg bliver nok nødt til at lave ærteblomster-smykker på et tidspunkt, men først orkide-, så dahlia- og derefter ærteblomster-smykker.

God tirsdag aften

søndag den 15. juli 2012

Kreative bryllupsprojekter

 

Forrige uge skrev jeg et indlæg om de forskellige bryllupsrelaterede smykker jeg har lavet de sidste to år. I dag vil jeg skrive om alle de kreative projekter jeg havde i forbindelse med mit bryllup. For da vi planlagde vores bryllup, var jeg mest interesseret i de kreative projekter, som jeg selv kunne lave. Det startede med Save the date kort, efterfulgt af invitationerne.

Save the date kort
Invitation
Invitation inden i
Invitation bagside

Til vielsen lavede jeg fine kreative ting. F.eks. en kurv med sesamfrøposer og små vifter, hvor der på den ene side var dagens program og på den anden side et bærmotiv, som var vores gennemgående tema. Efter vielsen var der dejlig reception med hjemmelavede muffins, små bærtærter og cookies. Til kagebordet lavede jeg små kageskilte. Min mor er også meget kreativ og hun havde lavet min skønne brudebuket,som var lavet af ærteblomster og orkideer. Til mig selv, havde jeg lavet en hårdekoration af fjer, ferskvandsperle og en færdigkøbt hvid blomst.

Kurv med vifter og sesamfrøposer
Kageskilte
Kagebordet
Hårdekoration
 
Min mand og jeg, hvor jeg har mit fine hårdekoration på
Rund brudebuketten, som min mor lavede
Vielsen i parken på Nordborg Slots Efterskole

Efter vielsen havde vi inviteret gæsterne til middag om aftenen, hvor vi startede med en velkomstdrink. Mens vi nød velkomstdrinken kunne gæsterne forlyste sig med en fotovæg, som min far havde lavet. Det var bare så hyggeligt og sjovt. Her fik vi taget mange fine fotografier.
Blomsterdekorationer af ærteblomster, bær og efeu
Til selve brylluppet lavede jeg menukort, hvor der på bagsiden var små festlige regler. F.eks. var der nogle lyserøde elefanter gemt rundt omkring og fandt man dem, skulle de afleveres ved bord et. Bordnumrede havde jeg også selv kreeret af sten, hvor jeg limede tal på. Jeg kan huske jeg brugte frygtelig lang tid på dem, for jeg kunne ikke bruge hvilket som helst papir til det og jeg kunne heller ikke bruge hvilket som helst lim til det. Det mest optimale var kraftigt karton og det mest optimale lim var møbellak, der også gjorde stenen fin blanke. Ved bordene havde jeg også lavet små runde gaveæsker med lidt slik i. Blomsterdekorationer lavede jeg sammen med min og søstre og de blev super flotte.

Menukort
Bagside af menukort med festregler
Bordnumrene
Gaveæsker

Som en alternativ gæstebog lavede jeg et bryllupstræ, hvor gæsterne skulle sætte deres fingeraftryk samt skrive deres navn herunder. Jeg har efterfølgende lavet mange bryllupstræer, men de er også rigtig gode til fødselsdage.Jeg havde selvfølgelig også lavet en almindelig gæstebog.

Bryllupstræ
Gæstebog


fredag den 13. juli 2012

På arbejdsbordet

Fortiden er jeg igang med spændende smykkeprojekter. Det ene smykkeprojekt er en ring til amio salget. Det andet er en medaljon med mit bladornament motiv, som jeg startede på for lang tid siden, men ikke rigtig er kommet videre med. Nu skal jeg altså videre med den. Det sidste smykkeprojekt kan jeg ikke sige så meget andet om end, at det bliver flot med fem sten i forskellige former og størrelser.onsdag den 11. juli 2012

Emaljeudstilling i Stege

For et stykke tid siden, var jeg i Stege for at se EmaljeudstillingenDanmarks Smykkemuseum. Min chef Andreas Exner deltager sammen med mange andre emaljører. Det er en lille udstilling delt op i små rum og adskilt af en anden udstilling. Måske en smule forvirrende.

Der er mange spændende emaljesmykker, skåle, billeder og andet. Det er fantastisk at se hvordan andre arbejder med emalje, samt for forskelligt kunstnerne arbejder med mediet.
Her er lidt fotografier fra mit besøg.


tirsdag den 10. juli 2012

Lav et smykke med dit personlige præg


Jeg er så heldig at være guldsmedlærling, men hvor det er, har jeg aldrig skrevet direkte. Det vil jeg dog nu fortælle, for jeg har nemlig fået en ide på arbejdet, som jeg gerne vil fortælle om i dette blog indlæg. Jeg er i lære hos kunstneren og guldsmeden Andreas Exner i Ringkøbing. Det er et utrolig hyggeligt lille værksted med butik. Jeg er meget taknemmelig for mit lærested, for jeg har meget medindflydelse og arbejder meget selvstændig.

Foto venlig lånt af Andreas Exner
I januar fik jeg en ide, som min chef Andreas bakker op om. Andreas arbejder meget med emalje og det er hans niche-område inden for smykkefremstilling. Emalje er spændende at arbejde med og den glæde som Andreas og jeg har i emaljearbejde vil vi gerne dele med andre. Det er nu muligt, for vi har udarbejdet forskellige vedhæng i sterlingsølv, hvor der skal emalje i. Men hvilke farver det skal være, kan du selv bestemme og du kan også være med i emaljeringsprocessen. Her i sommerperioden har vi slået dette op som en sommeraktivitet, hvor vi hver torsdag har emaljeovnen tændt mellem 11 og 15. Læs mere om dette som sommeraktivitet på Andreas's hjemmeside.

Foto venlig lånt af Andreas Exner
Dette er en unik smykkeoplevelse, hvor du kan sætte dit eget præg på vedhængene.
Det kan bruges som den perfekte gaveide til kreative personer, der elsker at arbejde med hænderne.
Men det er også en ideel aktivitet til en tøsepolterabend, hvor den kommende brud kan vælge at lave et smykke til sig selv og have et evigt minde fra en skøn dag. Istedet for at lave et smykke til sig selv, kan hun også vælge at lave en emaljehalskæde til sin kommende brudgom. Ring eller kom ind og aftal nærmere hos:

Smykkeværkstedet v. Andreas Exner
Østergade 34
6950 Ringkøbing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...