onsdag den 27. marts 2013

Min stensamling

Cobolt krystal fra min rejse til Marokko
Min bedste barndomsveninde og jeg vi samlede på sten og krystaller. Vi gik til stenmesser og udså os de mest interessante krystaller og ædelstene. Det var vores store hobby sammen. Vi lavede små kasser til dem og skrev stenenes navne på. Vi sorterede dem i forskellige kategorier og hyggede os rigtig meget med dem. Noget af det spændende var også, at vi troede lidt på deres healende kræfter :-)

En sten her fra Danmark et sted og en ørkenrose.
 Da vi blev teenagere interesserede krystallerne os ikke så meget mere. Vi holdt en lang pause fra vores sten interesse. Vi blev ældre og vores veje skiltes, men stenene har vi stadig. Stenene fylder stadig meget i mit liv. Frem for at have alle mine sten i de små æsker med hver af deres respektive navne på. Har jeg dem nu i en skål stående fremme. Hver gang jeg ser på dem tænker jeg på min tid sammen med min bedste barndomsveninde. Mange af stenene har også særlige minder omkring min veninde, som jeg med glæde tænker tilbage på. Andre sten har nyere minder fra rejser og ture i naturen.


Som guldsmed arbejder jeg også med ædelsten og krystaller i smykker. Hvor er det dejligt og rart at kunne forbinde en gammel interesse med mit arbejde. Derfor er min sten interesse nu udvidet og fornyet til smykkesten. Min smykkesten samling er ikke så stor som min anden sten samling, men det skal nok komme.


Bent er godt nok ikke en sten, men han bor nogle gange oppe i skålen med mine sten. Af og til går den lidt rundt på bordet og andre gange er den bare væk!

Har du også en gammel interesse du stadig nørkler med og fornyer?

2 kommentarer:

  1. Elsker også sten, og har mange sten liggende helt fra barndommen - måske kunne der blive stof til et blogindlæg om dem :)
    Synes din ørkenrose er meget flot og sjælden :)

    SvarSlet
  2. Hvor er det nogle fine sten, du har. Jeg har selv såå mange. God påske :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...