søndag den 10. november 2013

Moderne smykkekunst fra Brasilien og Danmark.

Forrige weekend besøgte jeg Koldinghus, da de lige nu har en ret interessant smykke udstilling. Den hedder Moderne smykkekunst fra Brasilien og Danmark og er en fællesudstilling med en række smykkekunstnere fra Brasilien og Danmark.

Miriam Pappalardo

Side om side udstiller de og i første øjekast mærkes ikke nogen stor forskel i formsproget på de brasilianske og de danske smykkekunstnere. Ser man nærmere efter, kan man alligevel godt se kontrasten mellem de danske smykke kunstnere med det mere skarpe og enkle udtryk, hvor de brasilianske kunstnere er mere pompøse og fyldige i deres smykke udtryk.

Kika Alvarenga
Det virker som om, de danske smykkekunstnere arbejder med ikoner fra vores kultur og skaber en referance eller et ønske om debat uden for smykkerne selv, hvor mange af dem er af en kulturel indhold. De brasilianske smykke kunstnere arbejder på en lidt anden måde med begrebet smykke via de materiale valg som kunstnerne bruger. Mange af de materiale valg som de brasilianske smykkekunstnere arbejder med, er samtidig også af konceptuel værdi og har også en ønske om at referere til kulturelle værdier som miljø og genbrug. De danske kunstnere derimod prikker mere til vores kulturelle opfattelse f.eks. ved vores brug af hverdags genstande.

Katrine Borup

Renata Meirelles

Jeg vil ikke opstille alle kunstnerne en efter en, men derimod anbefale jer at besøge udstillingen og selv se de meget små forskelle der er mellem de danske og brasilianske smykkekunstnere. Jeg synes det er ret interessant at se, hvor globaliseret vores verden er og hvor mange fælles problematikker som optager os fra to vidt forskellige verdensdele. Udstillingen kan ses frem til d. 24. november.

Lene Hald

Bettina Terepins

Foruden denne udstilling, udstilles genstande af vinderen af Karl Gustav Hansen-Prisen 2013, som er Bent Grabrielsen. Den kan ligeledes ses frem til d. 24. november.

Samtidig vil jeg også lige anbefale udstillingen Klæder skaber film på Koldinghus. Den er også interessant og værd at se.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...