mandag den 24. april 2017

På besøg hos guldsmed Kedak på Bali

Vores dejlig rejse til Bali, var fyldt med mange små dagsturer. En af dem var et besøg hos guldsmed Kedak, hvor jeg fik lov at se hans værksted og hans hjem. For hans værksted er nemlig hjemme hos ham selv, hvor han beskæftiger flere guldsmede og andre medarbejdere.

Værksted under halvtag
Jeg besøgte stedet sammen med min svigerinde Nicole Piper, som selv er smykke designer. Hun får produceret hendes smykker hos Kedak og de har nærmest et familiert forhold.

Nicole Piper og Kedak
Det var fascinerende at se guldsmedene i deres arbejde. De har deres faste pladser, som ser meget simple ud. Men betragter man guldsmedene i deres arbejde, er det tydeligt, at de arbejder alle på deres egen måde og med deres egne rutiner. Det er ikke et lille samlebånds fabrik, men hver guldsmed har deres områder. De tager sig af et fast antal firmaer eller kunder, som får produceret smykkerne hos dem. Det vil sige, at en guldsmed starter på smykker fra et firma og afslutter dem. De går ikke videre til en anden guldsmed. De støber serier, men alt bliver færdiggjort i hånden.

Valsemaskine  
En dåse kan bruges til meget forskelligt, her til fluks!
Guldsmedene er alle forskellige. Nogle kan lide at sidde selv og andre sidder sammen. Nogle arbejde bedst om morgenen og andre om aftenen. Dette sted virker for mig mere fleksibelt end så mange andre arbejdspladser hos guldsmede i Danmark.


Min datter synes det var dybt kedeligt at rende rundt hos guldsmeden, lige ind til hun fandt børnegyngen. I sidste ende hyggede vi os alle sammen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...